Op zoek naar een locatie

We zijn er uit: we gaan écht voor tiny! Ons ontwerp vordert gestaag, nu op zoek naar een locatie! Ons zoekgebied spreidt zich uit van Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Den Haag en alles er tussenin. Weet jij een gemeente die open staat voor tiny houses? Een initiatiefgroep met wie we samen kunnen werken? Een mooi plekje ergens in de randstad? Ken je iemand die ons verder kan helpen? Laat het ons weten, we hebben jullie hulp hard nodig!

Deel je tip!

En help ons aan een plek voor ons tiny house. De winnende tip trakteren we op een heerlijk zelfgekookte tiny house maaltijd zodra ons huisje er staat.

Het zoekgebied


Waarom zo’n groot zoekgebied

Een van de redenen waarom we tiny willen wonen is dat we op zoek zijn naar een permanent flexibel thuis. We willen bouwen aan ons eigen huisje, maar zitten niet vast aan één plek. Op dit moment wonen we happy in Den Haag, maar onze vrienden en het werk, zit verspreid over de randstad en verder. Daarbij komt dat een fijne locatie met groen/ruimte om ons heen belangrijker is dan de afstand tot ons huidige huis.

Samen of alleen

Een plek waar we samen met gelijkgestemden een aantal voorzieningen (bijvoorbeeld een wasmachine) kunnen delen, zou perfect zijn. Maar als de perfecte plek langskomt met plek voor één huisje, schuwen we dat niet.

Per wanneer

De globale planning is nu om begin 2019 te beginnen met bouwen, en ergens in 2019 helemaal over te gaan. Maar: planningen zijn er om te wijzigen, als de perfecte plek betekent dat we in 2018 al op een mooie plek kunnen staan, dan gaan we haasten. De basis van ons ontwerp staat, maar technisch moet er op dit moment nog heel wat uitgewerkt worden.

Ons huisje: wat hebben we nodig

We zijn van plan ons huisje volledig of-grid te ontwerpen. Geen riool, geen elektriciteits- of drinkwateraansluiting, en al helemaal geen gas. Dat betekent wel dat er ruimte moet zijn voor een aantal voorzieningen, zoals een watertank en een waterzuiveringssysteem (b.v.b. helofytenfilter). Een ding is wel belangrijk: voldoende open plek voor de zonnepanelen op ons dak. In een dicht bos wordt dus een uitdaging. Ons huisje komt niet op wielen te staan, maar wordt vervoerd per vrachtwagen. Een beetje ruimte om te manoeuvreren is daarom nodig.

Weet jij de perfecte plek? Of ken je mensen die ons verder kunnen helpen? Laat het ons weten!

Deel je tip!

 

2 reacties

 1. R.Roosendaal

  Even een korte vraag van mij Ronnie een groot liefhebber van de tiny house filosofie off grid wel te verstaan,hoe staan jullie er voor ? bouwen jullie zelf of kant en klaar,mijn situatie woon dus in zoetermeer en van mijn kant mocht ik mijn droom kunnen verwezenlijken,de financieen zijn er voor een kant en klaar huisje (tiny mir) enkelt die verdomde plaats,in je eente doe je niets misschien hoe dan ook kunnen we iets voor elkaar betekenen
  groet
  Ronnie

  • Hoi Ronnie,

   Wij willen ons eigen ontwerp casco laten bouwen. We zouden het wel leuk vinden om het helemaal zelf te doen, maar het kost veel tijd en we vinden het ook wel belangrijk dat het huisje veilig en wind en waterdicht is. De afwerking aan de binnenkant willen we zelf gaan doen.
   Wij hebben ons inmiddels bij een groep aangesloten omdat het samen met andere gemakkelijker zoeken is dan in je eentje. Het helpt ook om je te richten op een gebied waar je graag zou willen staan.

   Groetjes Maurits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven