Plan van Aanpak!

Het realiseren van een tiny house is toch echt wel een complex Project. Op de weg er naar toe komt er een moment dat je het overzicht in je hoofd kwijt raakt. We wisten ook niet meer precies van elkaar waar we nou mee bezig waren. Dus wat doe je dan? Haal het uit je hoofd en zet het op de muur. De grote lege muur, in ons grote grote huis.

post it muur met projectplanning
post-it muur met projectplanning

Indelen: bezig, deze maand, later, klaar!

Onze muur kent vier kolommen die iets zeggen over de planning. De post-its schuiven van rechts naar links. Rechts de zaken die we later doen, dan de acties die deze maand op de planning staan, de acties waar we mee bezig zijn, en helemaal links dat wat klaar is. We hebben besloten om onze tiny-house bespreking maandelijks te houden. Dan bepalen we nieuwe acties en prioriteiten en bespreken we eventuele openstaande zaken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dat wekelijks te doen, maar dat zien wij niet zitten. Een maand is voor ons de juiste periode om wel tempo te houden, maar het niet te druk te krijgen.

5 kleuren, 5 categorieën

Onze to-do list hebben we ingedeeld naar vijf thema’s die allemaal een ander kleurtje hebben. Alle acties schrijven we op een post-it van de juiste kleur.

  • Ontwerp: zowel het ruimtelijk ontwerp, de techniek en de inrichting en sfeer vallen hier onder. Binnen deze categorie hebben we een aantal thema’s zoals warmte, water, elektra en constructie.
  • Budget & planning: een begroting van het realiseren van ons tiny house, het regelen van financiering, bepalen waar we gaan bouwen en hoeveel we zelf doen, en het opstellen van milestones: welke mijlpalen zetten we voor onszelf?
  • Locatie: van het contacten van gemeenten tot het aansluiten/opstarten van een initiatiefgroep.
  • Ontspullen & opbergen: enerzijds doen we van alles weg, anderzijds bepalen we een ambitie: hoeveel opbergruimte willen we in ons tiny house?
  • De overig categorie is een restverzameling: voorbeelden van acties zijn het vinden van een antwoord op de vraag: hoe is het om een composttoilet te legen? en het schrijven van dit blog.
post it muur met projectplanning
vijf kleuren, vijf categorieën

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven